Proč se učit triky se švihadlem

Skákání přes švihadlo zdaleka nezahrnuje jen skoky dopředu a dozadu, jsou tisíce triků se švihadlem, kterými si trénink můžete zpestřit. 

„Ale proč bych se měl triky učit? Je to namáhavé, složité na pochopení, a pokud se švihadlem v průběhu učení švihnu. i dost bolestivé.”

Důvodů učit se triky může být hned několik, já se s vámi dnes podělím o ty „nejlepší.”

1)Triky se švihadlem zpestří váš trénink

Pouhé skákání snožmo dopředu nebo dozadu většinu lidí po chvilce omrzí. Pokud dokážete strávit 30 minut jednoduchými skoky, tak máte můj obdiv, já se nudím už po 3 minutách. 😂 

Díky trikům se švihadlem si své tréninky zpestříte! Najednou nebudete omezení výběrem mezi skoky dopředu či dozadu. 😄 Díky novým dovednostem můžete poté tvořit své vlastní sestavy nebo se inspirovat freestyly ostatních skokanů na sociálních sítích. 

2) Díky trikům si Zlepšíte koordinaci

 

Kdo jste někdy už nějaký švihadlový trik zkoušel, tak jistě víte, že skloubit správně pohyb rukou a nohou není úplně brnkačka. 

Přeskočit švihadlo, levou ruku dát pod nohu, pravou zkřížit, včas švihadlo přeskočit, ve správnou chvílí dát ruce od sebe… no občas se do švihadla každý zamotá. 😅

Ale nebojte, postupem času bude učení triků lehčí a naučíte se také lépe ovládat tělo a to bude užitečné například pokud se stanete řidiči formule jedna 😂 (ale hodit se vám to bude i v každodenním životě 😄).

3) budete cool

Kdo se nechce občas trochu předvést před kamarády? Nejlepší je, že neskokany uchvátí i sebelehčí trik se švihadlem. Takový side swing cross ve dvojšvihu nebo toad k ohromení úplně stačí. A pokud zvládenete třeba MIC release (zatočit švihadlo vedle sebe a opět ho chytit), tak budete vypadat jako opravdový profík. 

4) každý si najde své triky

Švihadlových triků a kombinací je stovky, tisíce, možná i miliony. 🤷🏼‍♀️ Zkrátka se nemusíte bát, že vám dojdou nové triky. Sama skáču už zhruba 6 let a stačí mi každý den otevřít Instagram, zhlédnout pár stories a videí a hned se mám co dalšího učit a zkoušet. 😄

Tak co, přesvědčila jsem vás zkusit nějaký ten trik se švihadlem? 

Triky můžete buď hledat na internetu, ale pokud se nechcete trápit nahráváním a zpomalováním videí z Instagramu a zdlouhavě se snažit pochopit kam patří každá ruka a noha, tak můžete mrknout na můj Švihadlový online kurz 😜 Vysvětluji v něm do detailů základní až pokročilé švihadlové triky a kroky. Videa jsou důkladně natočená z několika úhlů, abyste se každý trik jednoduše a rychle naučili. 

Kdo jsem?

Jmenuji se Vendy a když zrovna nestuduji a nestříhám švihadlová videa, tak sportuji — běhám, chodím na dlouhé procházky a samozřejmě skáču přes švihadlo.

Zatímco hodně lidí během covidu zlenivělo, já jsem venku skákala a učila se různé švihadlové triky, až jsem se v letech 2022 a 2023 proskákala k titulu mistryně ČR v single rope freestyle

Máte nějaké otázky? Nebo vás napadají ještě další důvody, proč se učit švihadlové triky? Neváhejte mi napsat na vendy@SvihadloNeniNuda.cz

Chcete se dozvědět trochu více o mé domškolácké cestě? Internetový magazín Eduzin mě požádal o rozhovor a tady je.